ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Trendy na rok 2022 by Fero Sedlák

Celý článok ...

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

Veľká noc

Veľkonočná farebná mrkvová polievka

Ingrediencie:

Polievka:
Žltá cibulka
Mrkva 1kg
Červená šošovica 100g
Muškátový oriešok
Mlieko plnotučné 1L
Maslo 50g
Syr Vršatec
Kyslá smotana
Pažítka čerstvá
Olej
Soľ

Postup

Na oleji si orestujeme nakrájanú cibulku a mrkvu na kostičky.
Zalejeme mliekom
Pridáme červenú šošovicu,osolime a varime do mäkka
Polievku rozmixujeme spolu s masielkom, dochutíme soľou a muškatovým orieškom
Syr si nastrúhame a dáme na pečiaci papier a vytvoríme súvislú plochu
Dáme do rozpálenej trúby na 180C, pečieme dozlatista a necháme vychladnúť
Polievku dozdobíme kyslou smotanou, syrovými chipsami, olejom z medvedieho cesnaku a čerstvou pažítkou

Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Ingrediencie:

Na pečené jahňa
Polovička slovenského jahniatka
Cibuľa žltá 300g
Mrkva 300g
Zeler 300g
Bobkový list 3x
Rozmarín 20g
Farmárske maslo 125g
Soľ

Bylinkové krehké knedličky
Toastový chlieb 400g
Vajcia voľný výbeh 2x
Čerstvá petržlenová vňať 25g
Mlieko polotučné 50ml
Maslo farmárske 50g
Soľ
Muškátový oriešok

Krémové zelerové pyré
Cibuľa žltá 300g
Zeler 1200g
Cesnak 20g
Mlieko plnotučné 1L
Maslo 100g
Soľ
Muškátový oriešok

Ľahodná cesnaková omáčka
Cesnak 100g
Smotana na šlahanie 500ml
Soľ

SOUS VIDE chrumkavá šalotka
Šalotka banánová 400g
Rozmarín 10g
Soľ
Maslo farmárske 25g

Postup

Pečené mliečne jahňa

Jahňaciu polovičku si rozštvrtíme, vložíme do pekáča, nasolíme.
Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, čerstvý rozmarín, bobkový list a farmárske maslo.
Podlejeme vodou,prikryjeme alobalom a pečieme na 200C zhruba 3 hodiny.
Počas pečenia mäsko aspoň jeden krát otočíme a prípadne podlejeme trochou vody.

Bylinkové krehké knedličky

Toastový chlieb si nakrájame na kocečky a necháme vysušiť.
Vysušené pečivo pokvapkáme mliekom, rozpusteným maslom a snehom z vyšľahaných bielok.
Pridáme žĺtka, nakrájanú petržlenovú vňaťku, zamiešame, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Tvarujeme knedličky ,ktoré varíme na pare cca 8 minut podľa veľkosti

Krémové zelerové pyré

Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku a zeler.
Pridáme očistený cesnak a zalejeme mliekom.
Varíme do mäkka.
Rozmixujeme spolu s maslom a dochutíme opäť soľou a muškátovým orieškom

Ľahodná cesnaková omáčka

Cesnak očistíme a vložíme do vody, uvaríme do mäkka .
Zredukujeme smotanu, do ktorej vložíme uvarený cesnak, rozmixujeme a osolíme

SOUS VIDE chrumkavá šalotka

Šalotku očistíme a prepolíme, osolíme a vložíme do sáčku.
Pridáme maslo a čerstvý rozmarín.
Sáčok zavakujujeme a vložíme ho do 80C vody na 1 hodinu.
Pred servírovaním šalotku opečieme na masle

Servírujeme spolu s čerstvým baby špenátom a prajeme dobrú chuť