ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Trendy na rok 2022 by Fero Sedlák

Celý článok ...

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

Krkovička

Pomaly pečená bravčová krkovička, pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Suroviny na 4 porcie:

Pečená krkovička:
Bravčová krkovička 1kg
Cibula 200g
Paprika červená sladká 10g
Paprika červená údená 5g
Rasca drvená 5g
Sušený cesnak 5g
Soľ 10g
Cukor 5g
Čierne mleté korenie 3g
Maslo 1pl
Svetlé pivo 0,5l

Pučené zemiaky:
Zemiaky očistené 800g
Pór 100g
Maslo 100g
Soľ

Karamelizovaná cibuľa:
Červená cibuľa 300g
Cukor 50g
Červené víno 0,2l
Tymián 2 vetvičky
Aceto balsamico
Soľ

Postup

Pripravíme si koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor na sucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať. Ideálne cez noc.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme do plechu. Na cibuľu položíme krkovičku a podlejeme pivom. Prikryjeme papierom na pečenie a alobalom. Pečieme 6 hodín pri 120°.
Po upečený z výpeku a cibuľe urobíme omáčku. Preložíme do hrnca dolejeme vodu podľa potreby. Prepasírujeme, dochutíme a do horúcej omáčky zašlaháme maslo.

Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na masle orestujeme pór, nakrajaný na kolieska. Scedené zemiaky popučíme a zmiešame s pórom, prípadne dosolíme.

V hrnci si roztopíme cukor na karamel, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Pridáme tymián a trošku balsamica. Varíme kým nedosiahneme “lekvárovitú” konzistenciu. Dochutíme soľou.

Na tanier dáme zemiaky a omáčku. Na zemiaky položíme pár kúsou našej jemnej krkovičky.
Dokončíme karamelizovanou cibuľkou.

Dobrú chuť.