ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Trendy na rok 2022 by Fero Sedlák

Celý článok ...

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

Koložvár

Koložvárska kapusta

Suroviny na 4 porcie:

Hovädzie mleté mäso 500g
Klobása 150g
Kyslá kapusta 500g
Ryža guľatozrnná 500g
Kyslá smotana 100g
Smotana 33% 0,5l
Cibuľa 2-3 stredné cibule
Cesnak 4 strúčiky
Chili
Červená paprika sladká 1pl
Červená paprika údená 1pl
Paradajkový pretlak 3pl
Mletá rasca 1čl
Mleté čierne korenie 1/2 čl
Muškátový orech
Mäsový vývar/ voda cca 0,4l
Bravčová masť
Struhanka (na vysypanie plechu)

Postup

Začneme prípravou mletého mäska. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso restujeme pokiaľ sa nám pekne celé zatiahne a oddelí na maličké kúsky. Pridáme papriky,rascu, čierne korenie a pretlak. Restujeme 2-3 minúty a podlejeme vývarom. Nezabudnite pridať trošku chili nech to ma grády. Túto zmes dusíme tak 40 min. Nakoniec dochutíme soľou. Ryžu v hrnci orestujeme, jemne osolíme a zalejeme 0,4l vody. Prikryjeme a na malom plameni dusíme 10 minút. Ryžu varíme len do polovice.
Klobásu nakrájame na kolieska. Odporúčam na klobáse nešetriť a vybrať si takú aká nám chuti. Ideálne polosuchú.
Pripravíme si kyslú kapustu a môžme začať vrstvit. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.
Na spodok dáme kyslú kapustu, potom ryžu a klobásu. Prelejeme ragú z mletého mäsa.
Takto vrstvíme 2-3 krát podľa velkosti pekáču. Ukončíme na vrchu kyslou kapustou.

V miske zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Osolíme a pridáme štipku čierneho korenia a muškátového orechu. Zalejeme a dáme piecť. Rúru nastavime na 160° a pecieme 45 minút.

Dobrú chuť