ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Trendy na rok 2022 by Fero Sedlák

Celý článok ...

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

2022

Trendy na rok 2022 by Fero Sedlák

Do roku 2022 vstupujeme s nádejou a odhodlaním docieliť kvalitné, udržateľné a spravodlivé gastro.

Zážitok
Návšteva reštaurácií nebude každodenná samozrejmosť. Zdražovanie energií, potravín a práce sa prejaví v zdražovaní cien v reštauráciách, preto si to doprajeme čoraz menej. Budeme očakávať a vyhľadávať podniky, ktoré majú pridanú hodnotu. Tou najväčšou je zážitok. Prostredie, služby, novinky alebo návrat ku koreňom, ktorý v ľuďoch vyvolá emóciu, toto sú zážitky, ktoré budú čoraz viac populárne.

Private Chef
Oslavovať a stretávať sa budeme stále, samozrejme aj jesť a piť. Trend Private Chef naberá veľkú popularitu. Šéfkuchár do domu - služba, ktorá zabezpečí, že môžete sedieť doma vo svojom najobľúbenejšom prostredí a vychutnávať si služby ako v luxusnej reštaurácii. Obed, večera, garden party bez starostí je snom každého hostiteľa. Private Chef nie je len o príprave, servírovaní a uprataní po sebe, ale hlavne o komunikácii, prenesení atmosféry toho najlepšieho gastro zážitku.

Online & produkty
Aktuálna doba prinútila známych šéfkuchárov prejsť do online sveta. Aby sa nezabudlo, že sme tu a chceme tvoriť. Vlna online vzdelávania a prezentácie nových, zaujímavých, moderných postupov, ktoré sa doteraz v domácnostiach nevyužívali je momentálne trendy. O gastronómiu bude veľký záujem stále, teraz pretrváva dopyt po informáciách, ale hlavne po dobrých kvalitných produktoch alebo „polotovaroch“, ktoré vychádzajú spod rúk šéfkuchárov. Vo svete je čoraz populárnejšie pomenovanie "Šéfkuchári na pultoch".

Zero waste a udržateľnosť
Zdražovanie nás prinúti na každý produkt a potravinu pozerať inak - ako ju využiť čo najefektívnejšie, s čo najmenšími stratami. Tento trend sa nebude týkať iba gastra ale aj domácnosti. Naučiť sa neplytvať, využívať časti, ktoré sme bez mihnutia oka vyhadzovali. Recyklácia a udržateľnosť nie je moderný, ale veľmi zanedbaný trend, ktorý potrebuje rýchly návrat a svedomité dodržiavanie.

Vege svet
Je dokázané, že za tvorbu 14,5% celosvetových emisií skleníkových plynov zodpovedá chov hospodárskych zvierat. Preto má momentálne vegetariánstvo a vegánstvo veľké napredovanie. Staro-novým trendom v spoločnosti bude redukovanie konzumácie mäsa. Najdôležitejšie je hľadať kvalitu a nie kvantitu. Tu by nám hlavne mali poskytnúť lokálni farmári, ktorí produkujú čerstvé a kvalitné mäso udržateľným spôsobom chovu.

Lokálnosť
Trend lokálnosti nie je to novinka, ale je to najdôležitejší element, ktorý je na Slovensku potrebné pozdvihnúť. Posledné roky nám ukázali, že sme pomerne nesebestační a nedokážeme pokryť vlastný dopyt. Dovážame masy tovaru, ktoré by sme si dokázali vypestovať, vychovať a vyrobiť sami. Dopytovanie po lokálnych potravinách zvyšuje našu vlastnú produktivitu a zlepšuje ekonomiku.

Rodinný kolektív
Najdôležitejším trendom pre udržanie reštaurácii a podnikov je vytvorenie dobrých pracovných podmienok pre STAFF. Zamestnanci budú čoraz viac pociťovať benefity, ktoré doteraz nemali, nebudú to primárne platy. Pracovná doba, prestávky, spoločné teambuildingy, meetingy a nastavenie práce, ktoré bude vyhovovať každému, aby sa zamestnanec cítil ako doma. Iba takto si podnik dokáže udržať precíznych, spoľahlivých a lojálnych ľudí.

Fermentácia
Najstarší a zároveň najmodernejší spôsob uchovávania potravín. Trendom na rok 2022 nebude fermentácia jedál, ale nápojov. Zdravší spôsob života, riešenie rôznych tráviacich ťažkostí budeme hľadať v rôznych fermentovaných nápojoch a hubových nápojoch, ako napríklad kombucha, chaga sibírska a reishi.